4 deuren die het interieur een open uitstraling geven

Een voordeur is het visitekaartje van het huis, maar ook binnenshuis is een deur erg belangrijk. Er zijn veel verschillende deuren met zowel een massieve als open uitstraling. En dan hebben we het nog niet gehad over kleuren, deurklinken en afwerkingen. In dit artikel geven wij u een paar voorbeelden van deuren, die het interieur een open uitstraling geven.

Glas en hout

Niks geeft een interieur een meer open uitstraling dan het gebruik van veel glas. In onderstaand voorbeeld is te zien hoe glas word gecombineerd met hout. Deze twee materialen gaan goed samen en zorgen voor een open en natuurlijke uitstraling. Deze materialen kunnen ook erg goed voor een voordeur worden gecombineerd. Zorg dan wel dat het hout van goede kwaliteit is, dit om uzelf te kunnen beschermen tegen inbraken.

anti-inbraak

Bewerkt glas

Voor een open uitstraling hoeft het glas niet altijd volledig door zichtbaar te zijn. Speel met kleuren, patronen en versieringen op het glas om het iets extra’s te geven. Een deur kan in een hoek van de kamer staan, maar het komt ook vaak voor dat een deur prominent in de woonkamer of keuken aanwezig is. Kleed de deur in dit geval mooi aan, maar zorg dat de open uitstraling wordt behouden. De deur in onderstaande afbeelding is subtiel versierd. Denk bij versieringen ook aan mozaïek. Wanneer op mozaïek  namelijk licht valt, geeft dit een mooi effect en wordt de ruimte opgevuld met de mooiste kleuren.

deur

Open schuifdeuren

Een schuifdeur geeft op zichzelf al een open uitstraling, wees echter niet bang om dit te combineren met massievere materialen. In het onderstaande voorbeeld is te zien dat een open uitstraling behouden blijft, ook al worden er donkere kleuren gebruikt. De sluiting van een schuifdeur is erg belangrijk omdat deze, vooral met warme dagen, erg veel gebruikt zal worden en kan slijten. Zorg dus voor een goed schuifdeursysteem en juiste deurgrepen.

Schuifdeur

Landelijke deur

Huizen waarbij plek is voor een dubbele deur, is het een aanrader om te kiezen voor een landelijke stijl. Het gebruik van wit kan een open uitstraling stimuleren en zal een deur (midden) in een ruimte, een ruimtelijk gevoel geven. De kleur wit staat bekend om het optisch groter maken van een ruimte. Het kan dus een open en ruimtevolle uitstraling afgeven en in combinatie met glas, is het plaatje compleet.

binnendeur

Hopelijk hebben wij u zo voldoende inspiratie gegeven voor het kiezen van de juiste deur!

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loading