Brandveiliger huis in een paar stappen

Je moet er niet aan denken dat je ooit te maken krijgt met een brand. Iedereen weet wel wat een enorme schade een brand kan aanrichten. Helaas weten minder mensen over hoe je dit zoveel mogelijk kunt voorkomen. Daarom delen we in dit artikel wat tips om je op weg te helpen een betere brandveiligheid te creëren in jouw woning.

– Rookmelders

Een rookmelder is natuurlijk onontbeerlijk. Heb je echter wel de juiste rookmelder geïnstalleerd? Niet alle rookmelders voldoen immers aan de richtlijnen opgeschreven in NEN 2555. In een notendop, een NEN 2555 goedgekeurde rookmelder heeft als voordeel dat deze twee energievoorzieningen kent. Mocht er eentje uitvallen dan is er nog een backup zeg maar. Daarbij maken NEN 2555 rookmelders gebruik van het optische meetprincipe.

– Keuringen

Vergeet ook niet zaken als brandblussers regelmatig aan een inspectie te onderwerpen. Bij bedrijven zoals onder meer restaurants is dit tweejaarlijks verplicht. Bij particuliere woningen echter, is dit niet verplicht. Brandveiligheid experts zouden aanbevelen om dit jaarlijks uit te voeren. Dit kun je zelf doen. Echter indien je geen tijd of zin hebt om je te verdiepen in brandblusser onderhoud kun je hier ook een specialist voor inzetten zoals Royal Safety, bij deze de gegevens:

Royal Safety
Adres: Dalweg 26, 3233 KK Oostvoorne, Nederland
Telefoon: +31 10 268 1927
Website

– Brandvertragend impregneren

Ga je je huis vol hangen met versieringen voor Sinterklaas, Halloween of Kerst? Prima, maar weet dat je hiermee brandrisico flink verhoogt! Maak je geen zorgen indien je de juiste maatregelen neemt, kun je dit brandrisico aanzienlijk verkleinen. De techniek die hier helpt is brandvertragend impregneren. Het werkt zo, er wordt een goedje aangebracht op de decoratie. Daardoor zal deze beduidend langzamer branden. Dit kan je die extra tijd geven om de brand te stoppen voordat deze uit de hand loopt of jezelf en naasten in veiligheid te brengen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loading