De vele voordelen van bamboe jaloezieën

Bamboe jaloezieën zijn op het moment zeer populair. Je hangt ze gemakkelijk boven raam en deur en ze zijn heel eenvoudig schoon te houden. Bovendien is de afwerking prachtig, waardoor de jaloezieën er prachtig uitzien. De uitvoering in bamboe is ondertussen zelfs de houten variant voorbijgestreefd. En die opmars lijkt ook niet te stuiten.

Welke kleur kies je?

Bamboe dus, rank en elegant en ijzersterk. De jaloezieën uitgevoerd in dit materiaal zijn in de natuurlijke tint verkrijgbaar. Tegenwoordig kun je echter ook uit een breed palet aan kleuren kiezen. Bovendien zijn bamboe jaloezieën wit ook zeer aantrekkelijk. Opvallend is dat de bamboe jaloezieën behoorlijk lichter zijn dan de gemiddelde jaloezie, dankzij de behoorlijk lichtere en dunnere latten. Zo zijn bamboe jaloezieën van 25mm zeer gebruikelijk. Dit biedt ook meteen weer voordelen, want ook in de bredere uitvoering zijn de bamboe jaloezieën nog steeds prima te bedienen. Ook de warme en natuurlijke uitstraling van bamboe spreekt heel veel mensen bijzonder aan.

Veel kleinere pakkethoogte en dat biedt voordelen
De uitvoeringen in bamboe koop je tegenwoordig in heel veel verschillende kleuren en zijn bovendien op maat leverbaar. Sterker nog; tot op de millimeter nauwkeurig en dus perfect passend. Met bamboe jaloezieën haal je een trendy jaloezie in huis. Omdat de latten zoals gezegd veel lichter en dunner zijn, is er sprake van een kleinere pakkethoogte. En dit is er weer de oorzaak van dat je de uitvoeringen in bamboe ook gewoon boven ramen en deuren monteert. Nog zo’n voordeel van bamboe ten opzichte van hout.

Afwerking met ladderkoordsysteem of met ladderband


Bamboe jaloezieën worden afgewerkt met een fraai ladderkoord systeem dat in principe is uitgevoerd in dezelfde natuurlijke kleur als de jaloezie. De bamboe varianten van 50 millimeter zijn daarentegen afgewerkt met ladderband dat je eventueel eens zou moeten proberen in volledig contrasterende kleuren. Dan geef je de jaloezieën een heel speciaal tintje al blijft het natuurlijk wel een kwestie van smaak.

Zo goed als onderhoudsvrij


Je zou een jaloezie van bamboe overigens best onderhoudsarm kunnen noemen. Behalve het zo nu en dan eens weghalen van stof met de stofzuiger, de plumeau of doek, zou je eens een keer met een doek, water en een reinigingsmiddel aan de slag gaan en daarmee houdt het eigenlijk ook meteen op. Net als alle andere jaloezieën kun je vanwege de kinderen besluiten het bedieningskoord in te korten zodat ze net niet bereikbaar zijn voor kinderhandjes.

Bepaal zelf de lichtinval

Met bamboe shutters bepaal je continu zelf de mate van lichtinval door de lamellen ofwel open of wat dichter te draaien. Kies je voor een licht gekantelde stand dan krijg je wel genoeg lichtinval van buiten in je huis, maar kunnen je buren en voorbijgangers niet bij jou naar binnen kijken. Wil je volledige privacy dan draai je de lamellen gewoon helemaal dicht. Het is helemaal aan jou. Mensen die aanvankelijk niet begrepen waarom de jaloezieën van bamboe aan zo’n opmars bezig zijn, weten nu waarom. Doe er je voordeel mee en kijk voor een breed aanbod jaloezieën bij Doehetbudget.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loading