De waarde van een taxatie

Wanneer u van plan bent om een huis of gebouw te kopen, staat u wellicht voor de keuze of u wel of geen taxatie moet laten uitvoeren. Een taxatie is vaak niet goedkoop, maar biedt u wel veel inzichten. Want is de vraagprijs die is neergelegd wel acceptabel? Dat is altijd lastig om te bepalen, maar een taxatie kan u hier inzicht in geven. Een taxatie biedt dus veel voordelen.

Voordelen taxatie

Het laten uitvoeren van een taxatie biedt veel voordelen:

  • Vaak vereist voor een hypotheek

Hypotheekverstrekkers vragen vaak om een taxatie. Dit is nodig om een hypotheek te kunnen verstrekken. Ze gaan immers niet ‘zomaar’ een hypotheek verstrekken. Aan de hand van de taxatie kan worden bepaald hoeveel hypotheek er nodig is en of dit mogelijk is binnen uw situatie

  • Versterking van de onderhandelingspositie

Daarnaast zorgt een taxatie voor een betere positie aan de onderhandelingstafel. U kunt namelijk door middel van de taxatie zien of de vraagprijs die is bepaald, wel de juiste is. Een taxatie geeft u dus inzicht en een aan de hand daarvan kunt u gaan onderhandelen. De kans is klein, maar soms gebeurt het wel dat een taxatie gunstig uitvalt. De vraagprijs is lager dan de taxatie die u hebt laten doen.

  • Een huis of gebouw blijkt toch haalbaar

Het kan gebeuren dat u een huis of gebouw op het oog heeft dat wellicht te hoog gegrepen is. Niet getreurd, door middel van een taxatie kan wellicht worden aangetoond dat het huis minder waard is. Vaak helpt hier een bouwkundige keuring ook bij.

Taxatie laten uitvoeren

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een taxatie of een taxatie laten uitvoeren? Makelaar Biddinghuizen kan u hierbij helpen als u woonachtig bent in de provincie Flevoland. Zij taxeren het huis of gebouw voor u, zodat u kunt checken of de vraagprijs correct is.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loading