Echte authentieke Arabische lampen in de woonkamer

Op zoek naar extra sfeer in uw woonkamer of welke kamer dan maar ook? Overweeg eens Arabische lampen. Arabische lampen worden ook wel sprookjeslampen genoemd. Zijn afkomstig uit landen zoals Turkije, Marokko, Egypte. Prachtige vakwerk lampen.

Deze lampen zijn op zichzelf al een aangezicht, maar de pret begint pas echt wanneer men de lamp aanzet. De lampen zijn zo gemaakt dat er een magisch lichtspel ontstaat dat geen enkele andere type lamp zou kunnen creëren behalve een Arabische lamp. Ben je wel eens op vakantie geweest in Marokko, of uit eten geweest in een Noord Afrikaans restaurant dan weet je al een beetje welke sfeer je kunt verwachten. Maar wist je dat je vandaag de dag deze sfeer perfect kunt creëren in uw eigen huis?

Nee je hoeft niet helemaal af te reizen naar Marokko of Egypte. Men kan dat soort lampen gewoon gemakkelijk vanuit de luie stoel bestellen online via het internet. Er zijn een handvol webwinkels in Nederland die fair trade dit soort lampen importeren. Zo bespaar je jezelf de moeite van het zoeken naar lampen op markten en onderhandelen met handelaren en sjouwen met de lamp in je bagage. Een fijne Arabische lamp kan namelijk best wel groot en zwaar zijn dus niet heel erg makkelijk mee te vervoeren terug naar Nederland.

Een van de winkels die leukste collectie heeft is Ghalia uit Lisse. Wij zijn met name te spreken over de collectie tafellampen die men hier kan bezichtigen: https://www.ghalia.nl/vloer-Egyptische-Lampen. Wat ze ook hebben in de winkel zijn heuse Berber tapijten. Dat zijn vloerkleden uit de gebergtes van Marokko. In elkaar gezet door Berber stammen in dit land. Prachtige vloerkleden van de hoogste kwaliteit. Men kan ze vinden hier: https://www.ghalia.nl/berber-tapijten. Een oosterse lamp en een Berber tapijt dat is echt een geval waarbij ik zeg een plus een is vier, want heeft ongekende synergie en kan elke kamer in 1 klap transformeren.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loading