Een multifunctioneel dak voor in uw tuin

Een stevig terrasdak biedt u vele mogelijkheden, waardoor u nog meer van uw tuin en de zon kunt genieten. Een stevig terrasdak kan namelijk dienen als dak gemonteerd tegen uw huis, zodat u altijd schaduw heeft in de zomermaanden of als plateau waar u op kunt staan en zitten. De moderne terrasdaken bieden dan vaak ook beide functies, maar er is nog veel meer mogelijk

Laat uw planten op uw dak groeien!

Wanneer uw dak gemaakt is met de dakbedekking EPDM ofwel (ethylene propylene diene monomer), dan kunt u zelfs planten op uw dak laten groeien. EPDM is namelijk waterdicht en toch worteldoorgroeibestendig. Dat betekent dat u op de EPDM gewonen grond kunt plaatsen, waar planten, gras of zelfs kleine boompjes op kunnen groeien. Dit zorgt voor extra isolatie en aankleding van uw dak. Ook kunt u met gemak tuinmeubelen op het gras plaatsen, zodat u lekker van de zon kunt genieten.

Een verlengstuk van uw huis

Wanneer u een terrasdak laat plaatsen, vraag dan ook naar de mogelijkheden om uw terrasdak te kunnen afsluiten. Dit kan met schuifpuien, of afsluitingen gemaakt van plastic. U kunt zo ook nog langer genieten onder uw terrasdak ook in de winter. De afsluitingen zorgen ervoor dat de kou grotendeels buiten blijft en met terrasverwarmers (hier meer info) kunt u het zeer aangenaam maken.

Het beste van het beste

Wanneer u uw terrasdak of dak het beste wilt beschermen en geheel waterdicht wilt maken, denk dan eens aan TRITOflex. TRITOflex is een vloeibaar rubber, dat eenvoudig op daken of dak onderdelen gespoten kan worden. Het is zeer duurzaam en 100% waterdicht. Daarnaast is het ook nog eens milieuvriendelijk en is er na de behandeling geen restafval. U verlengt met TRITOflex de levensduur van uw dak en verlaagt de kans op lekkages rond uw dak aanzienlijk.Indien u een terrasoverkapping of terrasdak wel ziet zitten, hoeft u natuurlijk niet te kiezen voor EPDM! Andere materialen waaruit u kan kiezen zijn bijvoorbeeld hout, aluminium en staal, die u telkens nog kan combineren met andere materialen zoals glas. Ieder van deze materialen heeft zijn eigen voor- en nadelen. Meer over de verschillende materialen waaruit u keuze heeft, maar ook ander leesvoer, vind u hier.

You may also like...

2 reacties

 1. Bindels Tuinen schreef:

  Als je over een groendak spreekt dan weet ik nog wel een mooi systeem. Dat past prima op een EPDM dakbedekking. Tip, check wel eerst of je dakconstructie zwaar genoeg is om deze planten, groensysteem, te kunnen dragen. Kijk anders een op deze link http://www.bindelsbuitenleven.nl/sedum-dak/sedum-dak-cassette.html
  De voordelen:
  1. draagt bij aan de biodiversiteit
  2. buffert het water tijdens hoosbuien
  3. levert verkoeling in de onderliggende ruimte in de zomer
  4. je dak gaat een factor 2 keer zo lang mee
  5. het ziet er mooi uit als je vanuit je raam op het dak kijkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loading