Ergonomische ICT-hulpmiddelen

Wie veel achter een bureau werkt kan op den duur last krijgen van pijnlijke gewrichten zoals last van de onderrug, schouders of polsen. Een verkeerde houding kan hier de oorzaak van zijn maar bijvoorbeeld ook overbelasting. Gelukkig zijn er enkele hulpmiddelen die klachten kunnen voorkomen en/of verlichten.

Monitorarm

Een monitorarm zorgt ervoor dat uw altijd uw beeldscherm altijd op perfecte ooghoogte kunt plaatsen waardoor uw nek en rug ontspannen. Ook kunt u het beeldscherm gemakkelijk draaien om bijvoorbeeld iets aan uw collega te laten zien. Pijn in de nek of rug kan doorstralen naar andere delen in het lichaam dus het is erg belangrijk om een goede houding aan te nemen om erge pijn te voorkomen.

Soorten ergonomische producten

Zit sta bureau
Een van de grootste trends in kantoormeubelenland is het zit sta bureau. Zitten komt steeds meer bekend te staan als het nieuwe roken en er zijn veel mensen die daar iets aan willen doen. Afwisselend werken met een zit sta bureau is daar een uitstekende oplossing voor. Het is gezonder voor zowel lichaam en geest. Mede doordat er wanneer u staat hormonen worden aangemaakt die gelukkiger maken. Daarnaast is het natuurlijk ideaal voor sterkere rug-en beenspieren.

Ergonomische muis

Een traditionele muis is vooral ontworpen voor beweeglijkheid en scherminteractie. Een ergonomische muis daarintegen focust meer op de langtermijnfuncties, zoals gebruiksgemak en gebruiksgedrag. Wanneer u een ergonomische muis gebruikt zijn uw polsen en armen in een natuurlijke positie, waardoor u minder onnatuurlijke druk op de armen krijgt.

Ergonomisch toetsenbord

Voor een ergonomisch toetsenbord zijn de handen, armen en polsen van belang. Sommige ontwerpen zijn bijvoorbeeld plat zodat de handen niet gebogen hoeven te worden, of ze maken gebruik van een polssteun. Overig kan voor het toetsenbord ook de muis dichterbij worden geplaatst, hierdoor ontspannen de armen en schouders meer.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loading