Houten kozijnen, aluminium kozijnen of juist een combinatie

Of je nu een woning bouwt, laat bouwen of juist gaat renoveren, uiteindelijk ontkom je er niet aan om het type kozijnen te kiezen wat je wilt gaan gebruiken. Tegenwoordig zijn er juist voor kozijnen diverse mogelijkheden wat betreft materiaalkeuze.  Zo heeft elk type specifieke voor- en nadelen. Zo hebben houten kozijnen een warmere uitstraling dan kunststof kozijnen en zijn aluminium kozijnen juist populair in verband met de beperkte mate van onderhoud. Door deze twee materialen in een kozijn te combineren heeft niveaukozijnen.nl een uniek product ontwikkeld wat beide eigenschappen combineert; een kozijn met een warme natuurlijke uitstraling met een minimale onderhoudsbehoefte.

Het beste van beide werelden

De voordelen van een combinatie van hout en aluminium voor de kozijnen zijn zeer divers:

 • Strak en tijdloos design
 • Hoge isolatie waarde in vergelijking met aluminium kozijnen
 • Keue uit dubbele beglazing of zelfs triple beglazing
 • Mogelijkheid voor een zogenaamd passief huis concept met een lage U-waarde (<0,8)
 • Keuze uit vele houtsoorten die met een blanke lak een zeer degelijke uitstraling hebben.
 • Houtsoorten zijn bv eiken, padoek, aframosia, grenen, hemlock, Vilam, enzovoort
 • Relatief lage aanschafkosten
 • Diverse uitvoeringen en profiel types
 • Oneindig veel kleur mogelijkheden
 • Ontworpen voor veeleisende architectuur
 • Zeer weersbestendig
 • Vrije werking hout aluminium

 

Energie besparen door slim te kiezen

Door de keuze voor een hout-aluminium kozijn is het mogelijk om de voordelen van beide materialen te combineren. Aan de binnenzijde van de woning geeft het houten gedeelte de woning extra uitstraling. Het aluminium aan de buitenzijde zorgt voor een onderhoudsvrij kozijn. De rechte houtlook aluminium kozijn profielen kenmerken zich ten opzichte van de standaard aluminium profiel doordat er geen glasaanslag te zien is en deze daardoor een diepere werking uitstralen.

Nivieaukozijnen.nl is als toegewijd producent en leverancier in staat om hoogwaardige ramen, kozijnen en deuren te leveren die de EPC verlaging van uw woning bewerkstelligen zonder hiervoor drastische maatregelen te nemen. Door het vervangen van oude ramen en deuren kunnen veel kieren en spleten weggenomen worden, naast het feit dat de nieuwe aluminium en houten kozijnen en deuren met de betere beglazing een veel hogere isolatiewaarde hebben. Dit kan je een behoorlijke besparing op uw energierekening opleveren.

Een energiebewuste keuze voor de lange termijn

De aanschaf van kwalitatief goede kozijnen is een investering voor de lange termijn. Naast het beschikbare budget is ook de mate van energiebesparing een belangrijk punt van overweging. De medewerkers van niveaukozijnen.nl zijn in staat om je helder te adviseren bij de aanschaf van nieuwe kozijnen. Zo kan er gekeken worden naar de voordelen op het gebied van energiebesparing, Daarnaast is het mogelijk om te zien welk type kozijn het beste past bij je huidige woning wat betreft ontwerp en uitstraling. Ben je bezig met een nieuwbouw project of overweeg je om een woning geheel naar eigen wens te laten bouwen dan kan niveaukozijnen.nl al in een vroeg stadium worden betrokken om het beste eindresultaat te bereiken. Desgewenst kan het gehele traject van inmeten van de kozijnen tot de feitelijke plaatsing op een professionele wijze worden uitgevoerd. Via de website kan je alle relevante informatie opvragen en desgewenst een afspraak maken om de verschillende kozijnen in de showroom te bezichtigen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loading