Hulp nodig bij het vervangen van je sloten?

Het vervangen van sloten is geen eenvoudige opgave. De sloten zijn opgebouwd met tal van kleine onderdelen, waardoor de kans op beschadigingen relatief groot is! Daarbij kan het voorkomen dat het deurkozijn van een extra gat moet worden voorzien, dat het gat in de deur vergroot moet worden, enzovoorts. Niet iedere woningbezitter heeft hier het juiste gereedschap voor! In dit artikel vertellen we je meer over hetgeen je kunt doen, wanneer je sloten wilt laten vervangen.

 

Tip: kijk de sloten in huis eens per jaar of eens per twee jaar na op eventuele schade of slijtage. Zo kunnen de sloten tijdig vervangen worden! Het maakt de kans op een inbraak in huis aanzienlijk kleiner.

 

Met spoed nieuwe sloten laten plaatsen

Vrijwel iedere slotenmaker biedt tegenwoordig een spoeddienst aan. Zo’n spoeddienst is niet alleen 24 uur per dag, maar ook nog eens 7 dagen per week te bereiken voor hulp. Bij een inbraak is het bijvoorbeeld noodzakelijk om de sloten tijdig te laten vervangen. Op deze manier voorkom je dat een inbreker opnieuw je woning binnen kan komen. Daarbij is het geen prettig idee om met een geopende deur te moeten gaan slapen! De spoedslotenmaker kan het kapotte slot vaak al binnen een half uur tot een uur vervangen na een inbraak.

 

Verbetering van je woningbeveiliging

Een andere reden om je sloten te laten vervangen, is het verbeteren van je woningbeveiliging. Momenteel maken veel woningbezitters gebruik van zogenaamde tweepuntsloten. Deze sloten zijn logischerwijs op twee punten met de deurpost verbonden. Slimmer is het om voor driepuntsloten te kiezen! Een extra contactpunt maakt dat het voor inbrekers aanzienlijk lastiger zal zijn om de deur open te breken. Slotenmakers kunnen je van passend advies voorzien over de mogelijkheden die je hebt, wanneer je de sloten op je deur wilt verstevigen.

 

Tip: schaf altijd sloten aan met een hoge SKG-rating! Deze sloten zijn door een onafhankelijke partij getest en veilig bevonden.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loading