Kiezen voor houten of aluminium jaloezieën

Je staat op het punt om voor Jaloezieën te kiezen. Geen slechte keus, want jaloezieën zien er niet alleen goed uit, ze gaan ook nog eens een lange tijd mee. In dit artikel vertellen we jou graag meer over het verschil tussen houten jaloezieën en aluminium jaloezieën. Lees snel verder en ontdek welk soort jaloezieën het beste bij jou past.

Wat zijn jaloezieën precies?

Voor degene die niet weten wat jaloezieën precies zijn, willen we hier graag eerst meer over vertellen. Jaloezieën is een ‘beschutting’ die je voor de ramen kunt hangen. Het wordt ook wel lamellen genoemd en ze zijn vaak te herkennen aan horizontale of verticale stroken. Over het algemeen zien ze er hetzelfde uit als luxaflex, maar daarbij moet gezegd worden dat jaloezieën dikker en breder zijn. De laatste jaren beginnen jaloezieën populairder te worden. Dit komt niet alleen omdat de jaloezieën er goed uit zien; het heeft namelijk nog meer voordelen.

Jaloezieën zijn over het algemeen goed te betalen. Daarbij moet wel gezegd worden dat de houten jaloezieën een stukje duurder zijn dan de aluminium jaloezieën. Maar gezien het geld wat je voor de jaloezieën neerlegt en de levensduur is het absoluut een goede investering. Daarbij zijn jaloezieën ook eenvoudig schoon te maken.

Houten vs. aluminium

De kwaliteit van houten en aluminium is vergelijkbaar. Over het algemeen verkleuren de aluminium jaloezieën minder snel. Maar daarbij zijn de aluminium jaloezieën in meerdere kleuren verkrijgbaar, terwijl houten jaloezieën alleen in een aantal kleuren verkrijgbaar zijn. Het is natuurlijk ook maar net welk materiaal het beste bij de stijl van jouw interieur past. Houten jaloezieën bestel je hier.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loading