Muizen bestrijden doe je zo!

Heb je te maken met muizen in huis of in de tuin? In dat geval doe je er verstandig aan om deze zo snel mogelijk te (laten) bestrijden. Muizen bestrijden is noodzakelijk om een heuse muizenplaag in huis te voorkomen. Zo’n muizenplaag ontstaat door het feit dat de muizen zich razendsnel kunnen voortplanten. Eenmaal in huis of in de tuin kunnen ze voor een vervelende schade zorgen. Denk aan de schade aan je planten, de slootwal, enzovoorts. In huis veroorzaken muizen schade aan verpakkingen, isolatiemateriaal, houten constructies, enzovoorts. Het bestrijden van de muizen kun je op verschillende manieren aanpakken.

 

Zelf muizen in huis of in de tuin bestrijden

Het bestrijden van muizen kan door gebruik te maken van traditionele muizenvallen, of modernere lokdozen. Een traditionele muizenval dien je van een klein stukje kaas te voorzien, om de muizen te lokken. Houd er rekening mee dat het kadaver in de muizenval achterblijft. Dit maakt dat het belangrijk is om de muizenvel regelmatig te legen.

 

Moderne lokdozen zijn van speciaal muizengif voorzien. Dit muizengif zorgt ervoor dat de muizen gedood worden. Ook nu is het belangrijk dat de lokdozen regelmatig worden geleegd om dode muizen niet te lang te laten liggen. Dit kan voor een vervelende stank in huis zorgen.

 

Hulp van een officiële bestrijdingsdienst

Verstandiger is het om de hulp van een professionele organisatie in te schakelen. Deze professionele ongediertebestrijders kunnen de muizen op een vakkundige wijze bestrijden. Zij beschikken vaak over handige hulpmiddelen, die effectiever en dier-/milieuvriendelijker zijn dan de reeds beschreven bestrijdingsmiddelen. Het gebruik van muizengif brengt bijvoorbeeld de nodige risico’s met zich mee. Denk aan huisdieren of andere dieren die deze korrels als voedsel kunnen zien. Zij zullen ernstig ziek worden en in het ergste geval zelfs sterven als gevolg van het muizengif. Iets wat je logischerwijs wenst te voorkomen!

 

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loading