Natuurvriendelijk & Snel Mollen Verjagen? Lees onze tips!

Mollen diervriendelijk bestrijden

 

Niets vervelender wanneer jouw prachtige gazon aangetast wordt door mollen in de tuin. Hier een molshoop, daar een molshoop en ze blijven maar komen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om mollen te bestrijden, echter zijn ze niet allemaal even diervriendelijk. Mollen zijn nuttige diertjes en kunnen effectief op een natuurvriendelijke manier verjaagd worden.

mollen verjagen

Natuurlijk mollen verjagen met een vangkoker

Een diervriendelijke manier om mollen te vangen kan met de mollenkoker. Deze koker moet worden gelegd in een veel gebruikte mollengang. Zorg dat de controlegaten naar boven liggen. Dek het af met een graspol of een tegel. Het is heel belangrijk dat je de vangkoker met enige regelmaat controleert, minimaal 3 keer per dag. Anders is de kans groot dat de mol overlijdt door verhongering of stress.

Mollen carbid

In Duitsland is het gebruik van mollen carbid populair om mollen te verjagen. In Nederland wordt dit ecologische middel ook steeds meer toegepast om mollen te bestrijden. De carbid wordt in kleine brokjes in de graafgang gelegd en besprenkeld met water. Er komt dan ethyn vrij, deze stof verjaagt de mollen.

 

Anti mollengaas

De middelen hierboven beschreven werken niet om mollen te voorkomen, maar om ze te verjagen als ze er al zijn. Wanneer je liever preventief te werk gaat, is anti mollengaas een optie. Dit is fijn gaas waar mollen niet door heen passen. Het gaas wordt onder het gazon gelegd. Het kan dus enkel gelegd worden als het gazon nog aangelegd moet worden of alles moet worden open gelegd.

 

Mollen bestrijden met een mollenverjager

Een andere manier om mollen preventief te bestrijden, maar ook te verjagen als ze er al zijn, is met het gebruik van een mollenverjager. Deze kleine buis werkt op batterijen of zonne-energie en wordt geplaatst op het gazon. De mollenverjager zendt vibraties uit die reiken tot zo’n 10 tot 15 meter. Deze vibraties ervaren mollen als onprettig en onveilig en ze zullen daarom snel een ander onderkomen zoeken.

 

De meeste mensen denken vaak direct aan een mollenklem om mollen te verjagen. Echter is dat niet echt een diervriendelijk middel. Gelukkig zijn er ook veel diervriendelijke manieren om mollen te verjagen en ze zijn ook nog effectief!

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loading