Quick-stepvloeren op maat

Er zijn vele vormen van bedekkingen van vloeren. Zo heb je onder andere de vloerbedekking van stof, de plavuizen, de natuursteen, de houten planken en het laminaat. Ieder soort heeft zo zijn eigen eigenschappen en zijn eigen voor- en nadelen. De vloerbedekking van deze tijd is wel Quick-step PVC vloeren. PVC betekent polyvinylchloride en is zeer goed te gebruiken als vloer. Qua uiterlijk lijkt het veel op laminaat. Laminaat is echter niet waterbestendig en PVC wel. Daarom is PVC zelfs ook goed toe te passen in badkamers.

 

PVC vloeren

Vloeren die worden bedekt met PVC heeft vele voordelen. De vloeren zijn zeer hygiënisch omdat ze makkelijke schoon te maken zijn. Daarom zijn ze ook uitermate geschikt voor astma- en carapatiënten. Een ander fijn voordeel is dat deze vloeren goed te combineren zijn met vloerverwarming. PVC is een ideale warmtegeleider waardoor je altijd lekker warme voeten hebt en de ruimte overal goed wordt verwarmd. Dit geeft weer besparing op de energiekosten. De vloer is geluiddempend waardoor de buren niet hoeven mee te genieten als er iemand een stoel in de kamer verschuift of op naaldhakken loopt. De PVC vloeren zijn er in vele dessins te verkrijgen. Zoals genoemd is er nog het grote voordeel dat PVC  waterbestendig is, dit in tegenstelling tot het laminaat. Uitzondering hierop zijn de massief PVC en de vol verlijmd PVC vloeren. Daarbij komt ook dat de vloeren van Quick-step werkingsvrij zijn.

 

Vele soorten PVC

PVC is er in verschillende soorten dessin. Ook zijn er verschillende slijtlagen verkrijgbaar. Zo heeft een druk kantoor of een drukke winkel natuurlijk weer een dikkere slijtlaag nodig dan slaapkamer. Er zijn PVC vloeren die zwevend worden gelegd en die verlijmd worden gelegd. Het beste is om PVC vloeren door een vakman te laten leggen. Hierdoor wordt het uiteindelijke comfort vergroot.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loading