Sleutel afgebroken in het slot? Dit moet je doen!

Het afbreken van de sleutel tijdens het openen van de voordeur kan iedereen overkomen en is erg vervelend. Het komt natuurlijk nooit goed uit als je je huis niet meer binnenkomt. Daarom vertellen wij wat je moet doen bij een afgebroken sleutel in dit artikel.

Bekijk de situatie

Is de sleutel afgebroken in het slot en steekt er nog een klein stukje sleutel uit het slot? Dan heb je wellicht geluk! Met een tang kan je de afgebroken sleutel er vaak relatief gemakkelijk uit halen. Lukt dit niet? Ga er dan niet aan trekken en draaien. Dit kan ervoor zorgen dat het slot beschadigt wat voor ongewenste kosten kan zorgen. Op het moment dat je de sleutel zelf niet kan verwijderen moet je een specialist inschakelen, een slotenmaker dus. Slotenmakers worden dagelijks ingeschakeld voor dit soort situaties en weten dan ook precies wat ze moeten doen op de sleutel uit het slot te krijgen zonder dat deze beschadigt.

Kan ik altijd een slotenmaker bellen?

Ook in de avonduren of in het weekend kan je een slotenmaker met 24/7 service bellen om de situatie zo snel mogelijk op te lossen. De meeste slotenmakers staan binnen 30 minuten voor je klaar en hebben het klusje binnen enkele minuten opgelost. Zo kun je gewoon weer je woning binnen en heb je verder weinig kosten.

Slot beschadigt, wat nu?

Het kan altijd gebeuren dat het slot beschadigt is als de sleutel afgebroken is. In dat geval zal een slotenmaker altijd aanraden om het desbetreffende slot te vervangen. De specialist in kwestie zal je adviseren over welk slot het beste voor je is en wat hiervan de kosten zullen zijn. Ons advies is om altijd te kiezen voor een slot met een SKG keurmerk, deze voldoen altijd aan de kwaliteitsnormen en houden inbrekers tegen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loading