Sleutel voor elk slot, wat is verstandig?

Wellicht kent u het probleem van een te grote sleutelbos, waaraan de sleutel van het fietsenschuurtje zit, uw voordeur, van de achterdeur en wellicht nog van een andere deur in uw woning. Een oplossing voor dit probleem zou de keuze voor een algemeen slot kunnen zijn, die u in alle deuren van uw woning monteert. Zo heeft u nog maar een sleutel nodig voor alle deuren. Maar is dit verstandig? Maakt u de kans op een inbraak niet groter met eenzelfde slot op iedere deur? Een expert uit Almere op het gebied van sloten legt het u uit in dit artikel.

 

Voor- en nadelen algemeen slot

Het voornaamste voordeel aan een algemeen slot voor al uw deuren is volgens deze expert uit Almere de eenvoud qua sleutels. U heeft voortaan maar een sleutel nodig voor al uw deuren, wat het zowel voor uzelf als bijvoorbeeld voor jongere kinderen in uw gezin, overzichtelijk houdt. Daarbij verkleint u de kans op het verliezen van een sleutel, omdat uw sleutelbos een stuk kleiner wordt en u alle sleutels kunt bundelen tot een bos in plaats van meerdere losse bossen.

Hierbij komen we echter direct bij een nadeel aan een algemeen slot! Zodra u de sleutel verliest kunt u niet met een van de andere sleutels in uw woning komen via een andere deur. Immers, iedere deur wordt geopend met de verloren sleutel. U zou dit probleem kunnen oplossen door een sleutel bij buren te leggen of op een vaste, geheime plek rondom uw woning. Ook is het gebruikelijk om sloten te vervangen bij het verlies van een sleutel. Waar het normaal om een slot gaat, zult u in dit geval alle sloten moeten vervangen.

 

Wanneer u denkt dat het verlies van sleutels niet zal gebeuren, heeft een algemeen slot zeker handige voordelen. U kunt uw huidige sloten eenvoudig laten vervangen door een slotenmaker bij u uit de buurt.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loading