Tips voor het vervangen van sanitair

Woningbezitters besteden doorgaans relatief veel aandacht aan de inrichting van hun woon- en slaapkamer. Er worden regelmatig nieuwe accessoires toegevoegd, de bank wordt eens in de zoveel jaar vervangen, er wordt nieuw behang op de muur aangebracht, enzovoorts. Om deze reden komt het geregeld voor dat de badkamer verouderd raakt! Een van de mogelijkheden die je in dit geval hebt is het vervangen van het sanitair in de badkamer. Een nieuw soort sanitair kan de badkamer een geheel nieuwe uitstraling geven, wat past bij de laatste trends op het gebied van sanitaire voorzieningen voor badkamers. Op dit moment is deze trend dat badkamers een luxueuze uitstraling mogen hebben.

Laat een badkamer door loodgieters verbouwen

Mocht je de badkamer willen verbouwen, dan is het sterk aan te raden om hier de hulp van een loodgieter voor in te schakelen. Dit is het advies van een loodgieter uit Haarlem, die aangeeft dat de kans op vervelende complicaties erg groot is als je een verbouwing zelf probeert uit te voeren. Het is bijvoorbeeld niet eenvoudig om twee leidingstukken naadloos op elkaar aan te laten sluiten, zonder dat er speling tussen de leidingstukken ontstaat. Mocht er wel sprake zijn van speling, dan kan er water uit de leidingen sijpelen via deze speling. Dit is iets wat je logischerwijs liever voorkomt!

Dit geldt overigens ook voor de aansluiting tussen de sanitaire voorzieningen en de afvoer van uw badkamer.

Bekijk instructievideo’s op internet

Als je de verbouwing of herinrichting van de badkamer toch zelf uit wilt voeren, dan doe je er verstandig aan om vooraf instructievideo’s op internet te bekijken. Er zijn verschillende websites waarop je een groot aantal handige instructievideo’s kunt vinden voor het uitvoeren van loodgietersklussen in de badkamer. Denk niet alleen aan het vervangen van je sanitair, maar ook aan het leggen van nieuwe leidingen, het verplaatsen van de afvoer, enzovoorts.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loading