Trap bekleden

Een trap ga je niet zo snel renoveren of vervangen. Toch gaat de trap na lange tijd er minder mooi uitzien en ook gaat de kwaliteit van een trap achteruit. Op een gegeven moment gaat de trap ook nog kraken en piepen. Een trap slijt echt wel en ook de bekleding verslijt na een tijdje. Dit kan zelfs gevaarlijk zijn doordat er gaten vallen in de stoffen bekleding of doordat de treden erg glad worden waardoor je uit kan glijden en van de trap kunt vallen. Je trap bekleden met een nieuw materiaal is in zulke gevallen dus zeker wel een verstandig besluit.

 

Een nieuw bekleedde trap is dan weer geluiddempend en wat vooral belangrijk is, hij is weer veilig. Ook zal de trap je veel voldoening geven door het mooie vernieuwde aanzicht. Je kamer of hal ziet er gelijk weer mooi uit.

 

Aan de slag met de traprenovatie

Voor het renoveren van de trap kun je het beste een vakman inhuren. Hij kan je goed advies geven in de juiste keuze van de materialen die goed van kwaliteit zijn en slijtvast behandeld zijn. Ook kan hij advies geven over hoe de klus geklaard moet worden. Bij het trap bekleden wordt de bovenste laag helemaal opnieuw bekleed. Door deze nieuwe bekleding over de treden worden de treden veel steviger en wordt ook het geluid aanzienlijk gedempt. Het aanbrengen van de nieuwe bekleding duurt maximaal twee dagen.

 

Het materiaal

De trap bekleden kan met verschillende materialen. De materiaalkeuze is natuurlijk ook afhankelijk van de gewenste stijl. Een klassieke uitstraling vraagt een ander materiaal bijvoorbeeld dan een moderne uitstraling. Er is keuze uit massief hout, linoleum, laminaat en kurk. Er wordt het meeste gekozen voor PVC bekleding. Deze bekleding is sterk, betaalbaar en is in verschillende kleuren en textuur verkrijgbaar.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loading