Veelgebruikte tuinplanten in Nederland

Het rijk der tuinplanten is enorm groot. Het kiezen van de juiste planten voor in de tuin kan daardoor soms erg lastig zijn, zeker voor wie weinig kennis heeft op ’t gebied van groen. In dit artikel worden enkele veelgebruikte tuinplanten in Nederland benoemd, welke in vrijwel alle tuinen geplant kunnen worden.

Vaste planten

De vaste planten zijn de meest gebruikte planten in de Nederlandse tuin. Deze vaste planten kenmerken zich door de grote diversiteit aan bloeikleuren. Voor wie van bloeiende planten houdt, zal deze productgroep je waarschijnlijk goed passen. Bekende vaste planten zijn de Campanula, Alchemilla, Anemone, Coreopsis, Echinacea, Geranium, Lavandula, Phlox en Rudbeckia. Voor veel mensen zeggen deze namen waarschijnlijk weinig, maar wanneer ze de vaste planten zien zullen ze deze zeker herkenen. Daarnaast kan er bijvoorbeeld op de website van Plantengrow.nl veel informatie worden gevonden over deze vaste planten, waarbij zelfs de mogelijk bestaat tot het online kopen van deze vaste planten. Tuinplanten kopen kan makkelijker dan jij dacht!

Siergrassen

De laatste jaren wint de productgroep siergrassen steeds meer terrein. Door het grote assortiment aan Siergrassen wat momenteel voor handen is, kan er voor iedere tuinman en tuinvrouw wel een geschikte siergras worden gevonden. Of het nu gaat om groenblijvende siergrassen of laagblijvende siergrassen, ze zijn allemaal verkrijgbaar! Vooral in moderne, strakke tuinen vind je de siergrassen vaak terug, maar door de grote diversiteit in siergrassen kunnen deze in vrijwel elke soort tuin geplant worden. Let hierbij wel op de eindhoogte van de siergrassen. Er bestaan siergrassen die slechts tientallen centimeters groot zijn, maar er zijn ook grassen die een hoogte bereikten van enkele meters hoog. Toch handig om te weten, zeker als je de siergras wilt gebruiken op een balkon!
Veelgebruikte siergrassen in Nederland zijn de Carex, Pennisetum, Mischantus, Deschampsia, Festuca en Hakonechloa.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loading