Verf is schadelijk voor mens en milieu

Zoals je misschien wel weet bevat verf veel schadelijk stoffen. Dat komt omdat verf een chemisch product is die vluchtige stoffen bevat. Vluchtige stoffen zijn stoffen die vervliegen nadat de verf is aangebracht. Denk bijvoorbeeld aan de geur die een pas geverfde kamer heeft. Die geur wordt onder andere veroorzaakt door de chemische en schadelijke stoffen. Gelukkig blijft de geur niet permanent hangen, en dat komt dus omdat de schadelijke stoffen vervliegen. Deze vluchtige stoffen hebben negatieve gevolgen voor het milieu. Om die reden heeft de Europese wetgeving nieuwe regels opgesteld omtrent het gebruik van oplosmiddelen. Als verven minder oplosmiddelen bevatten zijn ze minder schadelijk voor mens en milieu.

Duurzame schildersbedrijven
Er zijn schildersbedrijven die de focus leggen op het zo duurzaam mogelijk uitvoeren van hun werkzaamheden. Zij maken bijvoorbeeld uitsluitend gebruik van verven die minder oplosmiddelen bevatten. Het aanbrengen van dit soort verven verschilt met het gebruik dan andere verven omdat de samenstelling iets anders is. Duurzame schilders bezitten de juiste vakkennis om deze verven goed aan te brengen.

Naast het gebruik van milieuvriendelijkere verven zorgt een goede duurzame schilder ervoor dat ze het afval correct scheiden. Tevens zorgen zij ervoor dat ze zo min mogelijk afval hebben. Dit geldt met name voor de producten die erg chemisch en schadelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan terpentine en thinners. Deze producten bevatten schadelijk stoffen die zo min mogelijk in de natuur terecht moeten komen. De beste manier om dit te voorkomen is om deze stoffen te recyclen. Vaak recyclen duurzame schilders terpentine en thinners in hun werkplaats. Daarnaast kunnen ze zelfs het gebruikte water zuiveren zodat de resten van verf en andere stoffen zoveel mogelijk zijn gefilterd waardoor deze niet worden weggespoeld in het riool. Veel materialen die schilders gebruiken zoals kwasten en rollers hebben ook vaak een milieuvriendelijke variant. Wil je een echte duurzamer schilder dan is deze tot in de puntjes van de kwast milieubewust.

Bron: http://www.schildersbedrijfhuiting.nl/schildersbedrijf-stadskanaal/

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loading