Verschil houten vloer en tapijt

Bent u van plan om binnenkort te verhuizen of wilt u uw interieur veranderen? Een keuze maken tussen een houten vloer of een tapijt kan soms moeilijk zijn. Om u bij deze keuze te helpen worden hieronder enkele voor- en nadelen van houten vloeren en tapijten toegelicht.

Houten vloer

Elke houten vloer is uniek en heeft een eigen karakter. Een houten vloer is in elke ruime van uw woning mogelijk, zelfs in de keuken. Een houten vloer creëert een warme uitstraling in uw huis en wordt in de loop der jaren steeds mooier. Hiervoor is goed onderhoud echter wel belangrijk. Beschadigingen en vlekken zijn gemakkelijk te verhelpen.

Bij het leggen van een houten vloer moet er echter wel rekening mee worden gehouden dat een houten vloer werkt. Dit wil zeggen dat wanneer het kouder is de vloer krimpt en wanneer het warmer wordt de vloer juist uitzet. Hiermee moet rekening worden gehouden bij de aanleg van de vloer. De aankoop en het leggen van een houten vloer zijn duurder dan dat van een tapijt, maar een houten vloer gaat langer mee.

Tapijt

Er gaat niks boven de warme sfeer en luxe uitstraling van een tapijt. Tapijt is bijna in elke ruimte van uw woning toepasbaar. Tapijt zorgt tevens voor een goede isolatie en geluiddempend effect in uw woning. Daarnaast is tapijt in bijna elke denkbare kleur en soort verkrijgbaar waardoor u uw woning geheel naar eigen smaak kan inrichten.

Echter kan een tapijt ook nadelen met zich meebrengen. Zo kunnen bijvoorbeeld bepaalde vlekken moeilijk worden verwijderd en trekt tapijt veel vuil aan waardoor er zeer regelmatig schoon gemaakt moet worden. Vaak is het lastig om haren of haren van huisdieren te verwijderen uit het tapijt. Deze gaan vastzitten in de polen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loading