Wat zijn de trends in de tuin?

Tuinen zijn levende organismen. In de winter vaak kaal, in het voorjaar volop in bloei. Bloemen komen in de maanden april en mei helemaal tot leven. Voor veel mensen is het voorjaar een fijne tijd van het jaar. Veel mensen gaan dan ook weer aan de slag om nieuwe planten en struiken in de tuin neer te zetten. In deze blog lichten we drie tuin trends toe, is jouw tuin al klaar voor de komende periode?

1.    De materialen in de tuin

Een grote trend in de tuinen gaat niet zozeer over de bloemen of planten, maar over de materialen die in de tuin staat. Het is eigenlijk een trend die van binnenuit is over komen waaien. We hebben het dan over een trend binnen huis. Waar we binnen de trend zagen (o.a. brocante spullen) zien we dit ook in de tuin terug. Er wordt steeds bewuster een keuze gemaakt voor meubilair, maar ook verlichting en ondergrond zijn zaken die veranderen. Ga jij aan de slag met de tuin? Doe dan eens ideeën op!

2.    Onderhoudsarme tuinen

Een andere trend zijn de onderhoudsarme tuinen. Kortweg gezegd houden we de handen liever schoon. Dat uit zich bijvoorbeeld in de toename in kunstgras en zelfs kunstplanten. Tuinen worden wel nog steeds groener, maar er worden dan vaak bloemen en planten geplaatst die weinig onderhoud vormen.

3.    Daktuinen

Ook mensen met een kleinere tuin willen graag vernieuwing. Wat we steeds meer terug zien komen tuinen op daken. We spreken hier specifiek over daktuinen. De mogelijkheden voor daktuinen worden namelijk steeds uitgebreider en planten en bloemen worden hier zelfs voor aangepast. Wel zijn bijvoorbeeld de ondergrond en de constructie belangrijke elementen die bepalen of dit mogelijk is.

Ga jij binnenkort ook weer aan de slag met je tuin? Probeer dan eens deze trends toe te passen en ontdek hoe leuk jouw tuin weer kan worden.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loading